2014. február 3., hétfő

Második írásom: "Tíz évvel később..."

avagy a folytatása ennek: http://bethrosedarkness.blogspot.hu/2014/01/elso-firkalmanyom-csekkszelveny-elokerul.html

Tíz év múlva ellátogattam Glogovára, ahol még sokszor felemlegették a régi esküvőt.
Veronkáék nagy, díszes házban laktak, volt két gyermekük, egy fiú, egy lány. A lány neve Rosalie volt, a fiúé pedig Jasper. Rosalie hét éves, szőke, göndör hajú, zöld szemű lány volt. Jasper fekete hajú, barna szemű, öt éves fiú volt. Gyuri és Veronka közösen nyitott egy árvaházat, mlynek a neve Fényes Csillag árvaház volt. Összesen három éve nyiztották meg, de azóta már harminchat örökbefogadott, huszonhat nem örökbefogadott gyermeke volt.
Ez az árvaház messze földön híres volt arról, hogy a gyerekeket jó ruhában járatják, és minden örökbefogadott gyerek után havi százöt forintot adnak, amíg a gyerek be nem tölti a tizennyolcadik életévét. Mindenhol segítettek, volt, akinek az összedőlt háza helyett vettek egy újat.Sok helyen adtak vért, ruhát, bútorokat. Glogován, Besztercebányán é Debrecenben minden egyes szegény, bajbajutott embernek kéthetente küldtek élelmiszer-, havonta ruha- és ünnepekkor, kivéve szüli- és névnapokat, küldtek ajándékcsomagot. Vettek a környéken sok telefont cégeknek, pár vállalatnak. Két éve alapítottak egy szeretetszolgálatot, aminek a neve Szerető szív. A Szerető szív szintén csomaogkat osztott a szegényeknek és a bajbajutottaknak.
Megvettek sok részvényt, zárt körű részvénytársaságokban és korlátolt felelősségű részvénytársaságokban egyaránt.Rengeteg emebrt dolgoztattak akkoriban a birtokaikon és szántóföldeiken, nem ovlt oylan, akiabban az időben munknélküli lett volna. Gyuri megváltoztatta a nevét Gregorovicsra. Ezt kiszagolták a Gregorics-fivérek, és be akartak törni Veronkáék htalmas házába, de az őrök, akik gyoprsak és ügyesek voltak, megölték Boldizsárt és Gáspárt.
A pénz elveszi az emberek eszét, ezért mindenkinem meg kéne próbálni kitépni magát a pénz világuralmából.



erre "csak" négyest kaptam... igazából, magamnak egyest adtam ovlna :D nem is tudom, ohgy tudtam akkoriban ennyi baromságot összehordani...? :D :D

~peace foREVer
Beth

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Mindenki azt akarja, hogy a barátod legyen. Rázd le őket... fogj velük kezet, légy barátságos, de tudd mire megy ki a játék."

- W. Axl Rose