2014. április 26., szombat

"Farkasszövetség"

"Versenyt futottak egymás mellett, hallották egymás lélegzetét, szívverését, és tudták, mire gondol a másik.... Versenyt futottak, az élelemért, azért a kis gyenge nyúlért, ami előttük hevert a hóban.
 

Végül a nőstény vetette rá magát előbb a félig már kihűlt, erőtlen testre. Foga alatt nagyot roppant a fiatal állat gerince, forró vére édesen folyt le a torkán. Körülötte a világ azonban nem szűnt meg létezni, látta, ahogy falkatársa, aki alacsonyabb rangú nála, felé ugrik.
 

Érezte a torkába fúródó borotvaéles fogakat, ahogy a vére a bőrére, a szőrére, majd a hóra folyik.
 

Ropogott a lábuk alatt a hó, ahogy küzdöttek a kevés élelemért. Harapták egymást, ahol csak érték. Szenvedélyesen küzdöttek valamiért, ami már az egyiküké lett, nem, hogy megosztoztak volna rajta.
Egyikük sem hagyta magát. Körülöttük ropogott a hó, és egy másik hangot is hallottak: léptek közeledtek. Nem is akármilyenek: lassú, puha léptek.
 

Egy pillanatra megálltak, hogy immáron ketten védjék azt, amiért az előbb még küzdöttek.
 

De felesleges volt az elővigyázatosságuk, mert a bokrok kopasz ágai közül egy legyengült, borzas szőrű farkas bukkant elő. Már a járás is nehezére esett. Látszott rajta, már csak kevés ideje van hátra. Őt is, mint minden állatot, ki az erdőben élt, megviselte a kegyetlen tél.
 

A két farkas, mintha egy lett volna: gondolkodás nélkül tudták, mit tegyenek, mi a helyes döntés. Kicsit rámorogtak az idegen fakasra, jelezvén, hogy ebből nem lesz rendszer és tisztelje a falka területét, majd futásnak eredtek. Nem ellenségekként, hanem bajtársakként. A jó, melyet együtt tettek egy fajtársukért, összekovácsolta őket, és egy olyan szövetséget hozott létre köztük, amiről nem gondolták volna, hogy valaha is létrejön majd..."

"A szemén keresztül láthatod az összes teremtmény szívét és lelkét, még az emberekét is. Győződj meg róla, hogy elég mélyen néztél az emberiség szemébe."






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Mindenki azt akarja, hogy a barátod legyen. Rázd le őket... fogj velük kezet, légy barátságos, de tudd mire megy ki a játék."

- W. Axl Rose